Trimbehandeling

Deze behandeling bestaat uit:

  • Volledig uitborstelen van de vacht. Houd uw doodle tussentijds zelf goed bij, ik adviseer om uw doodle twee keer per week goed te borstelen om klitten te voorkomen.
  • Knippen in een echt beertjesmodel. Uw doodle wordt geheel geknipt, omdat dit het mooiste en natuurlijkste effect geeft. De vacht blijft zacht aanvoelen en zal hierdoor niet beschadigen. Dit is inclusief het vrijknippen van de oogjes, voetzooltjes, poepertje en genitaliën.
  • Nageltjes en oren controleren en afronden met een anti klit spray.


Let op: Indien de vacht dermate veel klitten bevat en ik hier extra tijd aan kwijt ben met borstelen, dan zal ik hier voor extra kosten in rekening moeten brengen.

Wilt u uw doodle ook lekker gewassen hebben? Dat kan! Dit raad ik ook zeker aan na een borstel- en knipbeurt. Ik zal na het borstelen en knippen de vacht van uw doodle wassen met een speciale doodleshampoo en -conditioner. Deze shampoo en conditioner voeden de huid en maken de vacht van de doodle weer gezond! Ik was uw doodle na het borstelen en knippen, omdat het haar volledig klitvrij moet zijn voordat uw doodle gewassen wordt. Als de dode haren/klitten niet verwijderd zijn, gaan de klitten vaster en strakker zitten en ontstaat er een viltklit. Borstel ook nooit een natte vacht! Doordat de haren zich volgezogen hebben, worden ze wat fragieler en kunnen hierdoor makkelijker breken tijdens het borstelen.